GYÍK

Ezen az oldalon a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és az azokra adott válaszokat gyűjtöttük össze.

HŐSZIVATTYÚ

Három alapvető működési elven működő hőszivattyút különböztethetünk meg :

  1. levegő-víz,
  2. víz-víz,
  3. talaj-víz

A külső hőmérséklet leginkább a levegő-víz hőszivattyúk teljesítményére lehetnek befolyással, de még az ilyen működési elvű hőszivattyúk is üzemképesek -28 Celsius fokig.

Hőszivattyút gyakorlatilag bármilyen típusú házba be lehet szerelni, a különböző működési elveknek megfelelő típusok közül tudjuk otthonunknak és igényeinknek a leginkább megfelelőt kiválasztani.

Levegő-víz hőszivattyú választása esetén nincs szükség kiegészítő földmunkálatokra, az ilyen típusú hőszivattyúk kültéri egysége olyan, mint egy hagyományos klíma kültéri egysége.

Nagyobb földmunkákra talaj-víz típusú hőszivattyú esetén van szükség, így azokat már otthonunk tervezésekor érdemes figyelembe venni.

A modern hőszivattyúk minimális zajterheléssel dolgoznak, megfelelő telepítés esetén ez nem okozhat problémát.

Hőszivattyús fűtési rendszer esetén is használhatóak a hagyományos hőleadók, mint a lapradiátorok vagy a padlófűtés.

Hőszivattyús fűtési rendszer esetén is használhatóak a hagyományos radiátorok, ugyanakkor a legjobb hatásfok érdekében mindenképpen modern lapradiátorokra van szükség a rendszerhez.

Fűtésrendszer tervezésekor figyelembe kell venni, hogy a jelenlegi szabályozás csak a kondenzációs kazánok telepítését teszi lehetővé gázkazánok esetén, melyekhez tervezés és kéménybélelés is hozzájön, mint járulékos költség, így végösszegben egy modern hőszivattyús rendszer alig kerül többe, mint egy kondenzációs kazánnal kiépített rendszer. Üzemeltetési költségeket tekintve viszont már rövid távon is jelentős megtakarítással számolhatunk a hőszivattyús rendszer esetén, szemben a kondenzációs kazzánnal.

NAPELEMES RENDSZER

Napkollektoros rendszer segítségével a napenergiát melegvíz előállítására használhatjuk, míg a napelemes rendszerrel a napenergiát elektromos energiává tudjuk alakítani, mely elektromos energiát tetszőlegesen használhatjuk elektromos berendezéseinkhez, de akár tárolhatjuk is.

A napelemes rendszer telepítése nem időigényes folyamat, az áramszolgáltató általi hitelesítése és engedélyeztetése vehet igénybe több időt. Megtérülési oldalról viszonylag egyszerű a képlet, minél több elektromos fogyasztóval számol jelenleg vagy a jövőben, annál hamarabb tud megtérülni a napelemes rendszer.

Optimális esetben lenullázható a villanyszámla egy megfelelően tervezett és telepített napelem használatával, ugyanakkor az energiafelhasználás, az egyes fogyasztók telepítés után történő rendszerbe kapcsolása miatt, garanciát a nullás villanyszámlára nem tudunk vállalni.

Garanciát csak napelem rendszer egyes elemeire és a kivitelezési munkálatok tökéletes elvégzésére áll módunkban vállalni.

A hatályos jogszabályok erre sajnos nem adnak lehetőséget.

OKOSHÁZ RENDSZER

Az okos eszköz rendszereket egy zárt rendszerként kell elképzelni, melyek különböző biztonsági protokollokat használnak az egymás közti kommunikációra. A különböző kommunikációs csatornák eltérő biztonsággal rendelkeznek.

Az általunk forgalmazott LifeSmart eszközök a piacon elérhető legjobb biztonsági protokollal rendelkeznek, mely a gyakorlatban katonai szintű titkosítást jelent.

Az okos otthon elemeket lehet akár egyesével is választani és beépíteni/telepíteni, rendszerben történő használathoz azonban mindenképp szükséges a központi vezérlőegység megléte.

Az általunk forgalmazott LifeSmart™ termékek esetén a rendszer működéséhez az egyes elemeknek alapvetően nincs szükségük internetre, csupán a központi vezérlőegységnek kell vezetékes internetelérést biztosítani, az egyes elemek ezután a biztonságos CoSS szabványú saját kommunikációs csatornájukat használják az egymás közötti kommunikációra, míg mi mobil eszközünkről a központi egységgel tudunk összeköttetésben lenni.

Kérésre, különdíj ellenében kollégáink segíthetnek Önnek az okos otthon rendszer telepítésében és betanulásában.

Az okos kilincs és ajtózárhoz minden esetben jár egy hagyományos „kulcs” is, mellyel minden esetben működtethető az ajtózár. Az ajtózár kívülről és belülről is ellátható energiával egy hagyományos micr USB kábelen keresztül arra az esetre, ha lemerülne az akkumulátor, a biztonsági protokollok micro USB áramforrás esetén is az előre beállítottak szerint működnek. Az okos ajtózár/kilincs belülről minden esetben nyitható, akár lemerült telep esetén is, így sose tudunk beragadni.

CSOMAGAJÁNLATOK

A csomagajánlatban szereplő termékekre a termékek gyártói által vállalt garancia az irányadó.

Saját kivitelező munkatársaink által történő munkavégzések esetén a munkafolyamatok maximálisan szinkronizálhatóak, ezáltal biztosítva a legoptimálisabb munkavégzést, mely a megrendelők számára a gyakorlatban gyors és előre kiszámítható munkafolyamatokat jelent.

Az egyes kivitelezési fázisok és munkafolyamatok az általunk biztosított online felületen folyamatosan nyomon követhetőek a megrendelők által, értékesítőink folyamatosan rendelkezésre állnak az esetleges kérdések esetén.

A csomagajánlatok elemei és az általunk forgalmazott termékek szabadon kombinálhatóak.

Az egyes csomagok pontos ára a bennük foglalt termékektől és szolgáltatásoktól függ.

A lehető legoptimálisabb vevőelégedettség érdekében személyre szabott ajánlatok és termékek állnak rendelkezésre, melyek közül megrendelőink értékesítő kollégáink segítségével válogathatják össze az ajándékokat.

Igen, az általunk forgalmazott termékek és szolgáltatások tetszőlegesen kombinálhatóak, egyedi igényekre szabottan.

Természetesen igen, viszont amennyiben nem választ a nyílászáró csere helyett egyéb általunk kínált szolgáltatást és terméket, úgy eleshet az állami támogatás maximumától.

Alapvetően az általunk forgalmazott termékek beszerelését és üzembe helyezését tudjuk vállalni. ettől eltérni csak egyedi elbírálás esetén lehetséges.

Megrendelőinknek biztosítunk egy online felületet, ahol folyamatosan nyomon követhetik megrendelésük aktuális állapotát.

KONYHABÚTOR

Az egyes konyhacsaládok árai tájékoztató jellegűek. Tekintettel az egyedi tervezésre és gyártásra, konyháink minden esetben egyedi árral rendelkeznek, melyet a tervezés után tudunk pontosan megadni.

A konyhák vételárába beszámításra kerül a felmérés és a tervezés előzetesen fizetendő díja, a végleges vételár tartalmazza a konyhabútort, az esetlegesen választott konyhagépészetet, a beszerelés és az üzembe helyezés költségét is, tételesen felsorolva.

Konyhatervezés előzetes időpont egyeztetés után lehetséges, a tervezés hossza az egyedi igényektől függően változhat.

Igen, széles termékkínálattal állunk az Önök rendelkezésére.

Amennyiben már tervezéskor figyelembe tudjuk venni a meglépő konyhagépek méreteit, igen.

A lehető legjobb vásárlói és megrendelői élmény érdekében felkészült kivitelező kollégáink szerelik össze és építik be Önnek új konyháját.

Helyszíni felmérés után lehetséges új helyiségben kialakítani és beépíteni új konyháját.

Igen, felkészült értékesítő kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

GARANCIA

Az általunk forgalmazott termékekre gyártói garancia vonatkozik.

ÚJRAFELHASZNÁLÁS

Tőlünk rendelt és általunk beszerelt új berendezési tárgyai miatt feleslegessé vált régi eszközeit a beépítést végző kollégáink díjmentesen elszállítják, így Önnek ezzel már nem kell foglalkoznia.

ÁLLAMI TÁMOGATÁS

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére ebben a kérdésben is.